معرفی اجمالی محصول
سال 2008 میلادی شرکت اپل اولین نسل از الترابوکهای MacBook Air را روانه بازار کرد و استاندارد جدیدی از وزن، ابعاد و کارایی را برای این نوع از دستگاهها معرفی نمود. تا کنون 9 نسل از این محصول تولید شده که هر سال از لحاظ طراحی ظاهری، امکانات، ویژگیها و سختافزارها پیشرفت کرده و کاملتر شده است. اپل در سری 2016 الترابوک MacBook Air از نسل پنجم پردازندههای سری Core اینتل با نام تجاری Broadwell استفاده کرده و طبیعتا پردازشگر گرافیکی آنبرد آن هم از سری Intel HD Graphics 6000 است. رم 8 گیگابایتی از نوع 1600 MHz LPDDR3 و حافظه داخلی 128 تا 512 گیگابایتی از نوع SSD هم از دیگر مشخصات سختافزاری این مدل جدید هستند که تنها تغییری که نسبت به مدل قبلی ایجاد شده افزایش میزان رم پیش فرض از 4 به 8 گیگابایت است. این کانفیگ مجهز به 8 گیگابایت رم و 128 گیگابایت حافظه داخلی است که برای کاربری هایی که به حافظه داخلی چندان بالایی نیاز ندارند مناسب است. استفاده از نسل دوم پورت تاندربولت هم تنها تغییری ست که در بخش پورتها ایجاد شده و باقی موارد همان دو پورت USB 3.0، جک 3.5 میلیمتری هدفون و کارتخوان مخصوص SD Card است که البته این مورد آخر تنها روی مدل 13 اینچی وجود دارد. هرچند که این تعداد پورت در کل برای یک الترابوک مناسب است و محصولات اپل استانداردهای خاص خود را دارند، اما جای پورتهای معمولتری مانند HDMI یا LAN روی این دستگاه خالی است. صفحهی نمایش این دستگاه در دو اندازه 11.6 و 13.3 اینچی با وضوح پیشفرض 1366 در 768 و 1440 در 900 پیکسل موجود است. هر دو مدل از نوع LED با پنل IPS و روکش براق هستند و هنوز خبری از صفحهی نمایش رتینا در MacBook Air نیست. کیبورد و تاچپد مانند تمامی دیگر محصولات اپل از کیفیت بسیار بالایی برخوردار هستند. کیبورد از نوع جزیرهای با استاندارد QWERTY و مجهز به نور پسزمینه بوده و تاچپد هم از نوع یکتکه با سطح صیقلی و دقت بسیار بالا است. برخلاف مدلهای حرفهای MacBook Pro که مجهز به تکنولوژی جدید Force Touch در تاچپد هستند، سری Air هنوز از این ویژگی فوقالعاده بهرهمند نشدهاند. باتریهای MacBook Air سری 2016 نسبت به نسل 2015 تغییری نداشته و در شرایط استاندارد وبگردی با اتصال WiFi میزان نگهداری شارژ در مدل 11 اینچی 9 ساعت و در مدل 13 اینچی 12 ساعت است که در هر دو حالت عالی هستند. حتی در برخی تستهای انجام شده با مدل 13 اینچی با روشنایی تصویر متوسط این عدد به 14 ساعت هم رسیده است. با وجود تمامی این امکانات و ویژگیها و استفاده از فلز آلومینیوم برای تمامی قسمتهای بدنه، MacBook Air همچنان بسیار باریک و سبک است. وزن مدل 11 اینچی 1.08 کیلوگرم و وزن مدل 13 اینچی 1.35 کیلوگرم بوده و ضخامت هر دو مدل هم تنها 17 میلیمتر است. در مجموع شرکت اپل در نسل 2016 الترابوکهای MacBook Air خود بیشتر به قدرت و کارایی دستگاه توجه کرده و به نوعی همان پیکره قبلی را از درون توانمندتر کرده است.
سری آلترابوکهای MacBook Air اپل از آغاز تاکنون دستخوش تغییرات زیادی نشده و تنها از لحاظ سختافزاری و طولعمر باتری پیشرفت چشمگیری داشته است؛ بااینحال همچنان یکی از بهترین محصولات در این رده محسوب شده و طرفداران بسیاری دارد. شاید روند ثابت کیفیت بسیار بالای ساخت یکی از دلایل مهم این محبوبیت همیشگی در تمامی نسلهای MacBook Air باشد. اپل همین رویه را در سری آلترابوکهای 11 و 13 اینچی تولیدشده در سال 2015 خود هم ادامه داده و نسبت به مدلهای تولیدشده در سال 2014، تنها تغییراتی را از لحاظ سختافزاری و طولعمر باتری به وجود آورده است.
بدنهی MacBook Airهای جدید، تغییر خاصی نسبت به مدلهای قبلی نداشته و اپل همچنان از بدنهی نسل دوم این لپتاپها استفاده میکند که برای اولین بار در سال 2010 معرفی شد. در حقیقت، دلیلی هم برای تغییر این بدنه وجود ندارد. بدنهی یکپارچه آلومینیومی MacBook Air، ظاهر و کیفیت فوقالعادهای دارد. آلومینیوم به کار رفته در این بدنه، نهتنها از استحکام بسیار بالایی برخوردار بوده، بلکه کاملا در مقابل جذب گردوغبار و اثرانگشت مقاوم است؛ بنابراین کاربران MacBook Air نگرانی خاصی بابت تمیز نگهداشتن لپتاپ خود نخواهند داشت. این سطح برسخورده حس فوقالعادهای را هنگام لمس و کارکردن به کاربر انتقال میدهد که این خود بهتنهایی میتواند یک دلیل برای خرید MacBook Air باشد.
اما برخلاف سالهای گذشته که این چنین بدنهای، کاملا خاص و منحصربهفرد بود، امسال MacBook Air رقبای خوبی در بازار دارد که از سرسختترین آنها میتوان به محصولات ساخت کمپانیهای ایسوس، لنوو و مایکروسافت اشاره کرد. باوجوداین، طراحی، مواد اولیه، استحکام و کیفیت ساخت فوقالعادهی MacBook Air، نهتنها جایی برای شکوه و گلایه باقی نگذاشته؛ بلکه هنوز هم جزو بهترینهای بازار است و با کمی اغراق میتوان بدنهی یکپارچهی این لپتاپها را بینقص نامید.
مدلهای 11 اینچی MacBook Air تنها حدود یک کیلوگرم وزن دارد و وزن مدلهای 13 اینچی معادل 1.3 کیلوگرم است که به استثنای تعداد انگشتشماری از آلترابوکهای لوکس و گرانقیمت موجود در بازار، میتوان آنها را جزو سبکترین لپتاپهای ساخته شده تا به این تاریخ دانست. ضخامت هر دو مدل هم تنها حدود 17 میلیمتر است که جابهجایی آن را بسیار آسان میکند. این لپتاپها، فضایی بهاندازهی یک مجله را اشغال کرده و بهراحتی در هر کیف یا کاوری جای میگیرند. واقعا Air نام برازندهای برای این لپتاپهاست.
مشخصات فيزيکي
- ابعاد 17 × 227 × 325 ميليمتر
- وزن 1.35 کيلوگرم
پردازنده مرکزي
- سازنده پردازنده Intel
- سري پردازنده Core i5
- مدل پردازنده 5th Generation - Broadwell
- محدوده سرعت پردازنده تا 2.0GHz
- فرکانس پردازنده 1.6GHz up to 2.7GHz
- حافظه Cache 3 مگابايت
حافظه RAM
- ظرفيت حافظه RAM 8 گيگابايت
- نوع حافظه RAM DDR3
حافظه داخلي
- ظرفيت حافظه داخلي 128 گيگابايت
- نوع حافظه داخلي SSD
- مشخصات حافظه داخلي حافظه خشک SSD
پردازنده گرافيکي
- شرکت سازنده پردازنده گرافيکي Intel
- مدل پردازنده گرافيکي HD Graphics 6000
- حافظه اختصاصي پردازنده گرافيکي بدون حافظهي گرافيکي مجزا
صفحه نمايش
- اندازه صفحه نمايش 13 اينچ
- نوع صفحه نمايش TFT LED-backlit LCD
- دقت صفحه نمايش WXGA+|1440x900
- صفحه نمایش 13.3 اینچی با نسبت تصویر 16:9
امکانات
- وبکم FaceTime HD Camera
- اسپیکرهای استریو
- کيبورد با نور پس زمينه
- پشتیبانی کامل از انواع فرمانهای چند لمسی تا فرمانهای سه و چهارانگشتی
- کارت خوان
- شبکه بي سيم Wi-Fi 802.11ac
- بلوتوث داخلي
- تعداد پورت USB 3.0 دستگاه 2 عدد
- پورت Thunderbolt
ساير مشخصات
- نوع باتري 6 سلولي
- شارژدهي باتري 12:00 ساعت
- توضيحات باتري باتری لیتیوم پلیمر با ظرفیت 38 وات ساعت
- سيستم عامل Apple Mac OS
- توضيحات سيستم عامل X El Captain
- مجهز به بلوتوث نسخهی 4.0
- اقلام همراه لپ تاپ، آداپتور و کابل برق دفترچه راهنما